Druhá polovina soutěže začla remízou!

30.01.2014 19:22

TJ Sokol Býchory vs. Startip Řečany nad Labem     5:5 (1:3)

Sestava: P. Moravec - Š. Tichý, M. Tichý, L. Hostinský, J. Moravec - L. Živný, M. Rozsévač, F. Ludvíček

Góly: L. Živný 2, L. Hostisnký, M. Rozsévač, M. Tichý

 

¨

První liga se nám přehoupla do druhé poloviny a na nás čekal soupeř, kterého jsme doma porazili 6:4, kdy jejich sestava nebyla optimální. Minulý týden většina týmu sledovala, jak si Býchory povedou, proti Mazákům Přelouč, ale tento zápas nám moc neukázal, protože ani v tomto utkání nebyli v kompletní sestavě.

Tento zápas jsme chtěli znovu vyhrát a tím udržet v dostatečném odstupu Polepy, protože půlmistr nám je málo. Jenže samotný příjezd do Kolína nebyl ideální. Nejlepší střelec týmu Bank si zapomněl věci na futsal, proto se chopil jen trenérského křesla. Ve své nové roli nechtěl zklamat, ale úkol neměl lehký, protože některým hráčům se ještě pletly nohy z plesových tanečků. Od začátku utkaní určovali domácí tempo hry, zatímco náš výkon připomínal spící panny. Jenže jako první jsme se radovali my, kdy Hostinský našel přesně v lajně Rozsévače, který si lehce poradil s vybíhajícím brankářem domácích, 0:1 pro Startip. Z úvodního gólu zápasu jsme se neradovali příliš dlouho díky slabé střele, která k velkému překvapení skončila za zády gólmana Pavla Moravce. Znovu do vedení nás dostal Hostinský, který se nemýlil z penalty, kterou zapískal rozhodčí po faulu domácího gólmana na Živného. Do poločasu se nám povedl ještě jeden zásah do černého. Rychlý brejk zakončil Živný po spolupráci s Martinem Tichým do prázdné branky. Poločas jsme zakončili dvoubrankovým vedením 3:1, ale předváděná hra tomuto výsledku vůbec neodpovídala.

Do druhého poločasu jsme si řekli, že je potřeba zlepšit hlavně pohyb bez míče, bohužel zůstalo to pouze u slov. Býchory si od začátku druhé půle vytvořili znovu uzemní převahu, bohužel i s gólovým vyjádřením, kdy jsme spatně pokryli domácí ve vlastním pokutovém území, 2:3 pro Startip. Po tomto gólu zazněl v našich hlavách budíček. Nejdřív se šťastně trefil Živný, který hlavou usměrnil výhoz Pavla Moravce přes celé hřiště za záda domácího gólmana. O Pár minut bylo ještě veseleji, kdy se trefil Martin Tichý. Ačkoliv se naše hra nijak zvlášť nezlepšila, dostali jsme se do tříbrankového vedení. Zápas jsme mohli absolutně rozhodnout, kdy rozhodčí vyloučil domácího hráče po druhé žluté kartě a tím je poslal do třech. Místo navýšení skóre jsme měli problémy s brejky domácích. Po dvou minutách se počet na hřišti vyrovnal, ale dobře odehrané oslabení posadilo domácí na koně. Soupeř nás přišpendlil na naší polovině. Jejich tlak jsme chtěli zmírnit klidnou rozehrávkou od zadu, ale přišla chyba, kterou soupeř nepohrdnul, 4:5. Po zbytečném vyloučení Hostinského jsme dokonce zápasu hráli ve třech hráčích v poli. Tento zkrat posadil domácí doslova na žirafu a začal kolotoč. Po minutě hry, kdy nám soupeř nepůjčil balón, se ujala dělovka z půlky hřiště, na kterou byla naše obrana v čele s gólmanem Moravcem krátká, 5:5. Po tomto gólu mohl soupeř utkání i otočit, ale v poslední vteřině zápasu při nás stáli všichni svatí, kdy soupeř střelou do okryté branky trefil pouze břevno.    

Z utkání si berem ponaučení, že i stav 5:2 nám k vítězství stačit nemusí. Na konci sezóny zjistíme, jestli jsme jeden bod získali nebo dva ztratili. Nicméně jsme stále jako jediný v sezóně neporažený a na tomto statusu nehodláme nic měnit, proto nás přijďte podpořit v neděli 9.2. od 14:30 proti TJ Polepy, které jsou pouhé dva body za námi. Na závěr už snad jen ať rozhodčí zlepší své dosavadní výkony.