Druhé derby skončilo dělbou bodů!

27.12.2013 10:44

STARTIP Řečany nad Labem - FC Mazáci Přelouč 1:1 (0:1)

Sestava: P. Moravec - Š. Tichý, M. Tichý, L. Hostinský, J. Moravec, J. Pozler - F. Bank, F. Ludvíček, M. Loužil. L. Živný, L. Matějka

Branka: 31" L. Hostinský

 

Hned 2 týdny po premiérovém derby se 21.12.2013 v přeloučské hale odehrála odveta s týmem FC Mazáci Přelouč, která tentokrát po remíze skončila dělbou bodů.

 
Do zápasu jsme vstupovali v takřka ideální sestavě s 10 hráči do pole, což je u nás věc zcela nevídaná. Po úvodních minutách, kdy se oba týmy pouze oťukávaly, jsme postupem času začali soupeře přehrávat kombinační hrou v poli. Vše se však většinou odehrávalo kolem půlící čáry a v rozích hřiště, jelikož Mazáci se po ztrátě balónu všichni okamžitě vraceli za balón a bránili v hlubokém bloku kolem vlastní brány, což nám dělalo velké potíže. Přesto jsme si vytvořili několik slibných příležitostí, které však skončily na výborně chytajícím brankáři soupeře. Ačkoli přeloučští hráči v 1. poločase naší polovinu hřiště příliš nenavštěvovali, tak z jednoho z mála útoků se jim podařilo dostat v 15. minutě do vedení, po individuálním průniku kapitána Rokyty, který nedal Moravcovi šanci - 0:1. Stejným poměrem také skončil první poločas.
 
Druhou půli jsme opět začali náporem, ale prosadit se dokázal až ve 31. Hostinský. Zbytek zápasu jsme si stále drželi územní převahu, ale Mazáci se osmělili k několika nebezpečným brejkům, které však nezakončili nebo je pochytal jistě chytající Moravec. Zápas to byl velice vyhecovaný, nervy pracovaly, k čemuž velkou měrou přidali i oba rozhodčí, kteří nepřesnými výroky zbytečně rozdmýchali emoce na obou stranách. Nad některými jejich rozhodnutími opravdu zůstával rozum stát. Bohužel tím přispěli i k tomu, že se po 6. akumulovaném faulu proti naší brance kopala prodloužená penalta, kterou však neproměnil Rokyta. Ke konci zápasu se nervozita stupňovala, padlo několik žlutých karet a minutu před koncem se po kritice rozhodčího nechal vyloučit Hajn a dohrávali jsme tedy s výhodou jednoho hráče v poli, kterou jsme však sehráli velmi špatně a nabídnutou šanci trestuhodně nevyužili. Mazáci obětavě bránili a v podstatě jedinou příležitost měl těsně před koncem J. Moravec, který z úhlu netrefil odkrytou branku.
 
Konečná remíza je pro nás vzhledem k předzápasovému cíli zvítězit a zejména pak po průběhu zápasu velkým zklamáním. Mazákům gratulujeme k získanému bodu a děkujeme za zajímavý zápas. Další dík opět patří divákům, kteří dorazili do přeloučské haly. Přesto, že se nehrál nijak strhující futsal, si myslím, že se nenudili.