Na titul jsme nedosáhli...

03.03.2014 19:56

FC Mazáci Přelouč - Startip Řečany nad Labem  5:5  (2:4)

Sestava: M. Loužil - L. Hostinský, Š. Tichý, J. Moravec, J. Pozler - F. Ludvíček, F. Bank, M. Tichý, M. Rozsévač, L. Živný

Branky: L. Živný 3, F. Bank, L. Hostinský

 

V 9. kole 1. OFL jsme jako "hosté" zavítali na palubovku přeloučské haly k dalšímu derby s Mazáky. Cíl i přesto, že jsme se museli obejít bez naší opory, brankáře Pavla Moravce, byl jasný. Zvítězit a udržet si před posledním kolem šanci na titul.

Na soupeře jsme od začátku vlétli a presovali jsme po celém hřišti. Zaskočení domácí si s tímto pojetím hry v úvodu nevěděli rady, a díky tomu jsme se dostali do vedení po tvrdé střele Živného. Bohužel se v naší obraně vyskytla skulinka, kterou Mazáci využili a vyrovnali na 1:1. My jsme však pokračovali v aktivní hře a Živný nás opět poslal do vedení, 2:1! Jenže to netrvalo dlouho a domácí znovu vyrovnali, když se jejich útočník pohotově trefil z otočky. Ani druhé vyrovnání nás nezbrzdilo. Soupeře jsme dostali pod tlak a po gólech Banka a Živného, který tím zkompletoval hattrick, jsme se dostali do poločasového vedení 2:4!

Začátek druhé půle pokračoval, jako většina té první. Stále jsme byli lepším týmem a když po faulu na Ludvíčka, proměnil Hostinský pokutový kop, vedli jsme již o 3 branky a vše směřovalo k tíženému zisku 3 bodů. Bohužel jsme nedokázali pokračovat v aktivním pojetí hry a trochu odpadli fyzicky. Navíc Mazáci začali střídat max. 6-7 hráčů a postupně převzali iniciativu. Výsledkem toho byla absolutně takticky nezvládnutá koncovka a  3 góly v naší síti. Jelikož remíza pro nás nic neřešila, přistoupili jsme na poslední minutu a půl ke hře bez brankáře, s 5 hráči v poli. Domácí jsme sice přikovali před jejich bránou, ale strhnout vedení na naší stranu se nám již přesto, že Bank zahrával prodlouženou penaltu za 6 akumulovaných faulů, nepodařilo. Naopak jsme málem inkasovali do odkryté brány. Zápas tedy skončil výsledkem 5:5, což nás definitivně připravilo o možnost vyhrát celou soutěž. V zápase, kde jste téměř po celou dobu lepší a vedete o 3 góly, se tohle prostě nemůže stát, ale bohužel, stalo se.

 

Sokol Krampol Kolín - Startip Řečany nad Labem  6:5  (3:3)

Sestava: J. Moravec - L. Hostinský, Š. Tichý, F. Bank, M. Tichý - M. Rozsévač, L. Živný, F. Ludvíček, M. Loužil

Branky: L. Živný 2, L. Hostinský 2, Bank

 

Na závěr jsme zajížděli ke 3. zápasu za víkend, do Kolína, na utkání se Sokolem Krampol, opět bez nemocného brankáře Pavla Moravce. V případě vítězství v tomto zápase, jsme si mohli zajistit 2. místo v konečné tabulce.

Do branky se postavil Jakub Moravec a patří mu za to dík, stejně jako za předchozí zápas Martinu Loužilovi. Celý zápas se skóre přelévalo z jedné strany na druhou, ale opět jsme klasicky nezvládli koncovku, a přestože jsme vedli 4:5, tak nakonec utkání skončilo vítězstvím Krampolu v poměru 6:5. Přece jenom už trochu chyběly síly i motivace. Museli jsme proto čekat na výsledky zbylých zápasů 10. kola. Nakonec naši přímí konkurenti prohráli a 2. místo nám spadlo do klína.

Pár slov závěrem...

Konečné 2. místo je pro nás úspěchem. Soutěž je na okresní poměry kvalitní, konkurence velká a kdyby nám to někdo řekl před sezónou, tak bychom byli jen rádi. Titul obhájil tým FC Věšák Butabi, který potvrdil roli favorita a za předváděné výkony si to zasloužil. Avšak po průběhu celé soutěže, kdy jsme vyhráli půlmistra a 7 kol vedli, je pro nás toto umístění zároveň málo. Zbytečně jsme ztratili několik zápasů v samotném závěru a jako rozhodující se nakonec ukázala absence P. Moravce (vyhlášen nejlepším hráčem soutěže) v poslední hrací den, kdy jsme hráli 2 zápasy a přestože jsme ani v jednom nebyli horší, získali jsme pouze jeden bod. Za podporu v průběhu celé sezóny děkujeme našim fanouškům. Doufáme, že nás přijdou podpořit i v pohárovém utkání, které se koná 9. 3. 2014 od 17:00 hodin ve Stap baru v Kolíně proti týmu FC Kouřim. Doufáme, že to nebude poslední zápas v této halové sezóně, tu bychom rádi zakončili v domácím prostředí.