Senzační postup do semifinále!

02.06.2014 16:38

STARTIP Řečany nad Labem - FC Arsenal Benešov  4:3 (0:2)

 

Sestava: Pavel Moravec - Lukáš Hostinský, Jan Pozler, Filip Bank, Šimon Tichý - Martin Tichý, Michal Rozsévač, Filip Ludvíček

 

    Dne 29.5.2014 jsme od 21:00 hodin na domácí palubovce v přeloučské hale, ve čtvrfinále středočeského poháru FAČR, přivítali druholigový celek z Benešova, který si v předchozím kole bez problémů poradil s týmem Play Or Die Kolín v poměru 1:7. Ze soupeře jsme měli respekt, avšak byli jsme přesvědčeni o tom, že se s ním dá hrát a chtěli jsme ho minimálně potrápit.

    Bohužel v začátku zápasu jsme ze zkušeného soupeře měli až přílišný respekt a soustředili jsme se na obranu, ve snaze hlavně neudělat chybu. V důsledku toho jsme dostávali naši obranu pod tlak. Soupeř toho dokázal využít a v prvním poločase vstřelit dva góly, po nedůrazu našich hráčů před vlastní brankou. Výsledek poločasu 0:2 byl v danou chvíli zcela zasloužený a odpovídal dění na hřišti. Za celý poločas jsme si totiž vytvořili tlak až v závěrečné minutě.

    I přesto, že jsem nebyli v plné sestavě, tak soupeř měl do pole stejný počet hráčů jako my a v závěru prvního poločasu už na nich začínaly být k vidění známky únavy. Rozhodli jsme se toho využít a začít napadat po celém hřišti, hned od branky soupeře. Tím jsme eliminovali, do té doby kvalitní, rozehrávku hostujících obránců, kteří naopak pod tlakem začali dělat chyby a díky tomu jsme se čím dál častěji dostávali do zakončení. Snížení na 1:2 přišlo brzy z dobře rozehrané standardní situace. Poté jsme během pár minut vyrovnali na 2:2 a v tu dobu jsme byli lepším týmem. Hráči Benešova byli sice silní na balónu, ale rychlostně a pohybově jsme se jim minimálně vyrovnali. Navíc jsme celý druhý poločas byli agresivní a neúnavní při napadání soupeře. Ten se v tu dobu uchýlil především k brejkům. A nutno dodat, že hodně nebezpečným. Hosté několikrát pálili těsně mimo nebo do našeho připraveného gólmana, který nám byl opět oporou. Bohužel z jednoho takového protiútoku se nečekaně, ale přesně trefil hostující útočník a zase jsme prohrávali. To nás však nakoplo k ještě větší aktivitě a velmi brzy jsme opět vyrovnali na 3:3. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, napětí se zvyšovalo a nakonec jsme to byli my, kdo se mohl 3 minuty před koncem radovat z vítězné trefy. Navíc minutu před koncem jsme mohli přidat pojistku z pokutového kopu, který jsme však trestuhodně neproměnili a málem jsme za to pykali. Soupeř totiž poslední minutu hrál v pěti hráčích v poli, přišpendlil nás před branku a v posledních vteřinách hostující hráč v obrovské šanci na zadní tyči netrefil. To nás ovšem nijak nemrzelo, ba naopak a mohli jsme se začít radovat z postupu do semifinále. Minimálně za druhý poločas jsme si postup zasloužili, i když jsme měli i trochu potřebného štěstí.

    V semifinále, které se odehraje v průběhu června (přesný termín bude upřesněn během několika dnů) opět v Přelouči, přivítáme účastníka Chance futsal ligy, který v právě skončeném ročníku, obsadil 5. místo v základní části a probojoval se tak do play-off, kde poté vypadl z mužstvem Benaga, se kterým jsme se v poháru utkali v minulé sezóně. Opět po roce si tedy zahrajeme s jedním z nejlepších tuzemským týmů, tentokrát dokonce v souboji o finále. Doufáme a těšíme se na hojnou účast našich fanoušků a příznivců dobrého futsalu.