Sezóna ještě nekončí !

19.03.2014 15:53

FC Kouřim - Startip Řečany nad Labem     1:7 (0:2)

 

Sestava: Moravec Pavel - Tichý Šimon, Tichý Martin, Živný Lukáš - Loužil Martin, Rozsévač Michal

Góly: Rozsévač Michal 2, Živný Lukáš, Tichý Martin, Tichý Šimon, Loužil Martin, Ludvíček Filip

 

K prvnímu kolu poháru FAČR nám los přisoudil FC Kouřim. S tímto celkem jsme se střetli v kvalifikační skupině o první ligu v OFL, kde jsme soupeře porazili 5:3 na jejich palubovce. I tento zápas se měl sehrát na palubovce v Kolíně, jenže po organizačních potížích se zápas přesunul do haly v Přelouči.

 

K zápasu jsme se dostavili v okleštěné sestavě, pouze dva hráči byli na střídání. Do zápasu jsme vstoupili plně koncentrovaní s jasným úkolem, a to postoupit dál. Od úvodních minut jsme dobře kombinovali, nechyběl dobrý pohyb a na úvodní gól jsme nečekali dlouho. Když přišel sled neproměněných šancí, vzal tíhu odpovědnosti na sebe Rozsévač, přešel pře dva hráče, zahrál gólmanovi na housle a rázem bylo veseleji, 1:0 pro Startip. Utkání vypadalo jasně, jenže jsme se trápili v koncovce a tudíž se skóre nenavyšovalo podle našich představ. I Kouřim párkrát zahrozila, jenže vždy byla na místě pozorná obrana nebo uzdravený gólman Moravec. Uklidňující druhý gól jsme přidali až v samotném závěru první pětadvacetiminutovky, kdy Ludvíček rozehrál signál z rohu na M. Tichého, který chladnokrevně zakončil k tyči. Poločas tak skončil výsledkem 2:0.

Do druhé půle nebylo co měnit, soupeř si prakticky nic nevytvořil a my předváděli kombinační hru s dobrým pohybem. Jediný škraloup na naší hře bylo proměňování šancí, a to jsme chtěli do druhé půle zlepšit. Úvod druhé půle přinesl další zásah do černého, kdy Ludvíček dokázal překonat obranu i následně „domácího“ gólmana, 3:0 pro Startip. V páté minutě se zranil při střele dobře hrající M. Tichý a tak jsme zbytek zápasu museli odehrát s jedním hráčem na střídání. Nadále jsme určovali tempo zápasu. Po skvostné kombinaci po trase Ludvíček-Živný-Rozsévač, zakončil poslední zmiňovaný do odkryté branky. Na další gól jsme dlouho nečekali. Živný předvedl na půli hřiště nádherné sólo zakončené nekompromisní ranou podél gólmana. Deset minut před koncem jsme si vzali time out, aby si kluci odpočinuli. Tento záměr vyšel na sto procent. Živný se znovu převtělil do role nahrávače a naservíroval míč před prázdnou bránu Loužilovi, který se nemohl mýlit, 6:0. V poslední minutě Loužilovu pobídku využil Š. Tichý k navýšení skóre. Když jsme si mysleli, že už je konec zápasu, využil soupeř zaváhání naší obrany, a tím pokazil čisté konto gólmanovi Moravcovi, 7:1 pro Startip.

 

Tímto výsledkem jsme se posunuli do další fáze poháru FAČR Středočeského kraje, kde můžeme narazit na Arsenal Benešov nebo Play or Die Kolín. Jediným zklamáním tohoto utkání byla malá návštěvnost. Divákům, kteří si našli cestu do Přeloučské haly, děkujeme za podporu.