STARTIP stále ve vedení !

12.01.2014 21:11

STARTIP Řečany nad Labem - TJ Sokol Krampol Kolín  7:4 (2:1)

Sestava: P. Moravec - M. Tichý, J. Moravec, Š. Tichý, J. Pozler - F. Bank, L. Živný, F. Ludvíček, M. Rozsévač

Branky: F. Ludvíček 3, M. Rozsévač 2, M. Tichý, L. Živný

 

Dne 11. 1. 2014 patřil od 17:30 hodin zápasu mezi domácím Startipem a hosty TJ Sokol Krampol Kolín. Před zápasem jsme s těsným náskokem drželi první místo v tabulce. Na tomto jsme neměli v úmyslu nic měnit a z tohoto utkání získat 3 body.

Přesto, že hosté přijeli v lehce oslabené sestavě, byl začátek zápasu herně naprosto vyrovnaný. Na obou stranách bylo střídavě k vidění několik slibných příležitostí. Nás několikrát podržel tradičně jistý P. Moravec. V útoku nás pak trápila špatná koncovka. Zejména nájezd M. Tichého, který postupoval nerušeně sám na brankáře, ale zakončil nepřesně. Jako první jsme gól přece jen vstřelili my. Ve 13. minutě M. Tichý našel na levém křídle volného F. Ludvíčka, který se z úhlu nemýlil - 1:0! O pět minut pozdeji bylo ještě lépe, když si 2 na 2 poradili opět F. Ludvíček a M. Tichý, kdy druhý jmenovaný z blízka nedal tváří v tvář golmanovi šanci - 2:0! Bohužel jsme ve 20. minutě chybovali v obraně, čehož využil hráč hostí a chytrým lobem překonal P. Moravce - 2:1. Ve 23. minutě byl za oplácení a následný komentář výroku rozhodčího vyloučen hostující hráč. Do konce poločasu jsme tedy měli výhodu přesilové hry. Soupeře jsme sice přikovali před jeho bránu, ale za téměř 2 minuty jsme pouze 1 vystřelili a poločas tak skončil nejtěsnějším vedením Startipu.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako ten první. Ani jeden tým neměl výrazně navrch. Nám se přesto povedlo ve 31. minutě odskočit na rozdíl dvou branek, když M. Rozsévač pohotově dorazil střelu M. Tichého - 3:1! Po tomto gólu hosté přidali na tempu a výsledkem toho byly 2 branky v naší síti během 2 minut a ve 34. minutě bylo vyrovnáno. Poté se však projevilo, že soupeř dohrával pouze s 5 hráči do pole a začal fyzicky odpadat. Toho nejdříve ve 40. minutě využil nechytatelnou dělovkou M. Rozsévač - 4:3! O minutu později vyslal M. Tichý do samostatného úniku F. Ludvíčka, který obešel i golmana a do prázdné brány zvyšoval na 5:3! Ve 44. minutě bylo ještě veseleji. To když se ve středu pole samostatně uvolnil L. Živný a tvrdou střelou k tyči nedal brankáři Krampolu šanci - 6:3! Hostům se ve 47. minutě podařilo ještě snížit na 6:4, když obrana nechala P. Moravce vykoupat v několika dorážkách. Jelikož soupeř již neměl síly na zvrat, tak jsme závěr utkání kontrolovali a přidali ještě 1 branku, když M. Tichý postupoval společně s F. Ludvíčkem sami na brankáře, kdy druhý jmenovaný do prázdné brány zkompletoval hattrick!

 Z konečného výsledku 7:4 máme velkou radost. Nejen, že jsme splnili cíl toto utkání vyhrát a zůstat ve vedení 1. OFL, ale zároveň se jednalo o naše vůbec první vítězství nad týmem Sokol Krampol. Na závěr děkuji všem divákům, kteří si našli na tento zápas do přeloučské haly cestu. V následujícím 5. kole zajíždíme v pátek 17. 1. 2014 do Kolína, kde od 21:00 hodin sehrajeme zápas s obhájci titulu FC Věšák Butabi. Další domácí utkání sehrajeme 9. 2 .2014 ve 14:30 hodin s týmem TJ Polepy.