V Polepech čepovali DESÍTKU!

08.01.2014 12:06

TJ Polepy vs. Startip Řečany nad Labem     4:10(0:2)

sestava: P. Moravec - M. Tichý, L. Hostinský, Š. Tichý, J. Moravec - F. Bank, F. Ludvíček, L. Živný, M. Rozsévač

góly: L. Hostinský 3, Š. Tichý 2, F. Bank 2, M. Tichý, L Živný, M. Rozsévač

 

   

    Ke třetímu kolu 1.ligy OFL jsme zavítali k nováčkovi z Polep na palubovku do Kolína na 5.ZŠ, která svými rozměry připomíná spíše multifunkční halu v Řečanech. Jelikož Polepy měli dvě vítězství  proti silným soupeřům, jeli jsme k utkání s pokorou.

    Na úvod zápasu jsme si museli počkat, než soupeř vyřešil problém se zajištěním haly. Do utkání jsme vstoupili s cílem bránit od půlky a soupeři nenechat ani metr na naší polovině. To se nám dařilo a přitom jsme si vytvářeli zajímavé kombinace na půli soupeře. Po úvodních minutách oťukávání jsme udeřili jako první, kdy Živný zatáhl míč k soupeřově bráně a potom nezištnou přihrávkou našel před odkrytou brankou Hostinského a ten se nemýlil, 0:1 pro Startip Řečany. Po této akci se osmělili i hráči Polep, ale buď mířili mimo tři tyče nebo stál na správném místě jistý P. Moravec. Do poločasu se nám povedla ještě jedna gólová akce. Situaci dva na jednoho po trase Živný-Š. Tichý zakončil do černého druhý zmiňovaný, přitom ještě dokázal doslova vykoupat domácího brankáře. Tímto gólem potvrdil naši převahu a dobrou hru. Poločas tak skončil pro nás slibným náskokem 2:0.

    Do druhého dějství jsme nastoupili ve stejném duchu a další gól visel ve vzduchu, jenže M. Tichý pálil z dobré pozice jen do boční sítě. Domácí na nic nečekali a rychlou rozehrávkou od gólmana překvapili naší obranu a překonali gólmana Moravce. Tím se potvrdilo fotbalové pravidlo“ nedáš, dostaneš“, 1:2 pro Startip. Tento výsledek neměl dlouhé trvání. Hned z rozehrávky Živný znovu zatáhl míč k rohu hřiště, jenže místo přihrávky před bránu, našel pěknou patičkou Hostinského v tandemu, který uklidil míč placírkou z deseti metrů na zadní tyč, 1:3. Tímto kouskem dokonal Živný asistenční hattrick. Ani po necelé minutě jsme se radovali znovu, kdy Rozsévač vystihl rozehrávku domácích a  autentickou střelou jako Hostinský, překonal domácího gólmana po čtvrté, 1:4. Tento gól přinesl na naše sálovky daleko více klidu, ale byl to právě soupeř, který se znovu osmělil ke snížení stavu, kdy šťastně dopravil míč za záda P. Moravce. Po další hezké akci jsme znovu mohli tančit oslavné tanečky, kdy situace čtyři na jednoho zakončil Hostinský do odkryté branky. Po tomto gólu jsme viděli další hattrick, jenže teď už to byl hattrick gólový. Naší euforii se znovu pokusili překazit domácí, kdy vystihli špatnou rozehrávku z autu, 3:5. Tříbrankový náskok nám vrátil znovu Živný, který se nemýlil z trestného kopu. Domácím se povedlo naposled překonat gólmana P. Moravce, kdy potrestali naší špatnou rozehrávku uvnitř pokutového území. Po tomto snížení jsme absolutně ovládli palubovku, nejdřív přidal svůj druhý gól v zápase Š. Tichý, který dostal přesnou nahrávku od Ludvíčka a poté přelstil domácího brankáře, 4:7 pro Startip. Další gól přidal nechytatelnou bombou pod víko Bank, 4:8. Pak přišel čas největšího spalovače zápasu M. Tichého, který opět pálil mimo tři tyče, jenže trefil domácího gólmana vedle brány do hlavy a tímto kuriózním gólem, zvýšil skóre zápasu na 4:9. Poslední tečku zápasu si nechali Rozsévač s Bankem, kdy první zmiňovaný vyslal prudkou levačkou míč na domácího gólmana, který střelu neudržel a z bezprostřední blízkosti se Bank už nemýlil a v pohodě upravil skóre na konečných 4:10.

                                                                                                                              

    Tímto výsledkem jsme se dostali do čela tabulky a už nemáme v úmyslu toto místo někomu přenechat. Doufáme, že převedenou hrou jsme pobavili i naše nejvěrnější fanoušky, kteří nás doprovázejí i do těch největších zákoutí světa. A tímto výsledkem Vás všechny chceme pozvat na příští domácí utkaní, které sehrajeme tuto sobotu od 17:30 proti silnému Krampolu Kolín.