Vydřené vítězství nad obhájcem !

19.01.2014 18:56

FC Věšák Butabi - STARTIP Řečany nad Labem  3:4 (1:3)

Sestava: P. Moravec - Š. Tichý, J. Moravec, M. Tichý, L. Matějka, M. Rozsévač, F. Bank, F. Ludvíček, M. Loužil

Branky: 2. a 48. F. Bank, 4. F. Ludvíček, 17. Š. Tichý

 

V pátek 17. 1. 2014 jsme v rámci 5. kola 1. OFL Kolín zajížděli na palubovku obhájce prvenství, FC Věšáku Butabi. Před zápasem jsme s tímto soupeřem měli vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek. V případě vítězství jsme mohli navýšit náš náskok v čele soutěže již na 6 bodů. Věšák jsme viděli v zápase proti Mazákům Přelouč, tudíž jsme věděli, jak náročné utkání nás čeká. Přesto, že nám chyběli Hostinský, Živný a Pozler, jsme do Kolína jeli s cílem bodovat a udržet si vedení.

Do zápasu jsme vstoupili s cílem bránit v bloku na naší polovině a vyčkat, co soupeř v úvodu vymyslí. Ukázalo se však, že Butabi mají slabší vstupy do zápasů a již ve 2. minutě našel Š. Tichý v dobré střelecké pozici F. Banka, který pohotově zakončil a nemýlil se - 0:1! Hned za 2 minuty rozehrál F. Bank rohový kop, před brankou našel F. Ludvíčka, který z blízka poslal míč pod horní tyč a zvýšil na 0:2 v náš prospěch. Domácí začali lépe kombinovat a získali mírnou územní převahu, kterou však nepodpořili žádnou vstřelenou brankou. Naopak v 17. minutě Š. Tichý neúnavně presoval posledního obránce domácích, až ho obral o balón, který poté z ostrého úhlu poslal na zadní tyč a navýšil náš náskok již o 3 góly. Ani toto vedení však domácí hráče nepoložilo. Zlepšili pohyb, začali nás napadat po celém hřišti a zcela ovládli hru. V důsledku toho ve 20. minutě zbytečně chyboval M. Tichý, což soupeř potrestal gólem na 1:3. Tímto výsledkem skončil i první poločas.

Začátek druhého poločasu začal tak, jako skončil ten první. Tedy náporem Věšáku. Bohužel jsme v rychlém sledu inkasovali 2 branky a ve 31. minutě se začínalo od znova. Avšak s tím rozdílem, že nám začali docházet síly. V tu chvíli nás domácí doslova mačkali "jak citrón". My jsme však stále zodpovědně, někdy až obětavě bránili v hlubokém bloku, spoustu střel zblokovali a ty, které prošly, zneškodnil výborný P. Moravec v bráně, který v průběhu zápasu zneškodnil několik jasných gólovek. Domácí herně dominovali v podstatě až do konce zápasu. Nám se přesto podařilo několik rychlých brejků, které jsme však trestuhodně nedotáhli. Buď jsme špatně vyřešili přečíslení nebo nás zradila samotná koncovka. V závěru zápasu jsme se přeci jen radovali my. P. Moravec dlouhým výhozem hledal F. Ludvíčka, který šel do souboje s domácím obráncem. Z tohoto souboje se míč odrazil přesně proti pravé noze F. Banka, který tvrdou ranou rozvlnil síť a poslal nás do vedení 3:4! Poslední minuty jsme si již pohlídali a mohli se radovat z velmi cenného vítězství.

Jednoznačně se jednalo o dosud nejtěžší utkání. Soupeř ukázal svoje kvality a spíše než zasloužené vítězství, to bylo vítězství vydřené. Vytěžili jsme z minima maximum a tyto 3 body se počítají dvojnásob. Na závěr opět děkujeme početné skupině našich fanoušků, která za námi do Kolína dorazila. Jen škoda, že v Kolíně futsal vůbec netáhne a domácí týmy přijde podpořit pouze pár jedinců, když vůbec. V příštím kole se utkáme opět v Kolíně s dosud posledním týmem tabulky, TJ Sokol Býchory, a to 26. 1. 2014 od 17:30 hodin v hale Stap Bar, přijďte nás podpořit.